N O L - V I /// b l o g

I /// VÄLKOMMEN TILL EN NY BLOGG


skrivet den 18 nov av Martin, klockan:20:46

VÄLKOMMEN

...till min nya blog. Jag heter Martin Sundström och tänkte skriva lite om stadsbyggnad, infrastruktur, hus med mera som är några av mina stora intressen jämte fotboll, film och familjen. Jag är 32 år och bor i en lägenhet i Hisings-Backa tillsammans med fru, 3 barn, 1 hund och 1 katt. Jag jobbar med takläggning på VB Bygg AB, när jag inte är pappaledig. Det har blivit en del föräldraledighet det senaste, inte mig emot. Som nu.

När man går med barnvagnen ser man husrenoveringar över allt i Göteborg. Det reses byggnadsställningar på vart och vartannat hus, till exempel i Brämaregården där jag gick i helgen. HSB-föreningen Linjalen verkar göra allt på en gång, vilket väl kan vara rätt smart. De bilar bort gamla balkonger, gör stambyten och gud vet allt. I gamla trähus vid Rambergsskolan står det också ställningar. De verkar byta fönster m m. Utanför själva Rambergsskolan grävs det och på Rambergsvägen - i området med trevåningshus - både grävs och renoveras det. De är precis färdiga med Virveltorget där det ligger ett riktigt högt hus som fått sig en ansiktslyftning. De har gett upp torget som minicentrum - mataffären Ica Virveln försvann för en massa år sen, pizzerian där det vart skottlossning för ett par år sen är borta liksom caféet längst upp. Nu finns här ett nytt café och en kiosk. Det räcker nog med tanke på närheten till Wieselgrensplatsen m m. Går man nedåt nästa torg, Kvilletorget, ser man att de jobbar med brf:en med tiovåningshusen. Och så här håller det på. Och överallt hör man hantverkare prata på polska (och svenska ibland).

Jag älskar mitt jobb men när det är snålblåst, november, minus 2 och halka är jag rätt tacksam för att få sitta inne och blogga i stället...


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed