N O L - V I /// b l o g

II /// ETT NYTT HISINGEN VÄXER FRAM


skrivet den 19 nov av Martin, klockan:17:11

Det byggs för fullt på Hisingen, framför allt byggs det nya lägenheter. Framför allt på Norra Älvstranden och i Torslanda har man sett kranar och byggnadsställningar de senaste åren. De gamla varvsområdena bebyggs och stadsdelen Amhult har skapats. Dessutom förtätas staden och gamla ytor fylls upp. Här är några av de projekt som pågår just nu:

Eriksberg

Området kring bockkranen, Juvelkvarnen och uppe på platån jämte Bräcke bebyggs med hus i stor skala. Det är högt, brett, stort och djärvt, i alla fall på de flesta platser. Raden med höghus i olika färg nära dockan är fin och får mig att tänka på Trondheim och Amsterdam. Man vågar också bygga svarta hus och hus med balkongstaket i färgad plexiglas. Det är ofta intressanta fasader, men trista tak.

I den nya Färjenäsparken har man fixat en innovativ lekplats, utomhusgym (jag har testat, det var bra), skatepark och gångstigar kring det första Göteborg som dansken brände i början av 16-talet.

Ett fint område men lukten från de närliggande raffenaderierna och Ryaverket är påtaglig vissa dagar.

Porslinsfabriken

Av alla tomma platser på Hisingen har man bestämt sig för att knö in så många lägenheter som möligt tätt inpå Lundbyleden vid Backaplan. Man vidtar förstås åtgärder mot buller m m. Det är dock på tiden att något händer på den här platsen. Det var riktigt många år sedan Rörstrands hade produktion här. Jag gillar skarpt att politikerna vill att centrala Hisingen ska bli tät centrumliknande stad. Nära ska det nya Backaplan växa fram.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed